پخت کته به دو روش
خب قبلا گفتیم که هرچی با برنج پخته بشه که بهش سبزى و لوبیا و یا گوشت و مرغ و ... اضافه بشه (پلو) میشه و هرچی برنجش سفید ساده و خورش و مخلفاتش در کنارش باشه(چلو) میشه، و برنج آبکش نکرده که چیزى بهش اضافه نشه (کته) و اگه لوبیا و باقلا و سبزى و چیزى بهش اضافه کنیم (دمپخت) میشه
الان میریم سراغ کته
دفتر آشپزی 3 رسپی چلو و پلو ها
اندازه ها طبق روال قبله با این تفاوت که دیگه ته دیگ نداریم و اینکه موقع خیس کردن برنج نمک اضافه نمی کنیم به دو روش کته رو تهیه می کنیم اولی :
مواد لازم
- برنج : یک پیمانه
- نمک : یک قاشق چایخوری
- روغن : یک و نیم قاشق غذا خوری
- آب : دو پیمانه
طرز تهیه کته روش اول
برنج را چند بار بشویید تا آب آن زلال شود.(زیاد چنگ نزنین یکی دوبار دست ببرین زیر و رو کنید تا آشغالشو بگیرید کافیه)
بعد به مدت چند ساعت در آب خیس دهید.
سپس قابلمه ایرا تا نیمه پر از آب کنید وبا روغن و نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
بعد آب برنج را خالی کنید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید و اجازه دهید تا آب برنج کاملا تبخیر شود.
بعد برنج را داخل قابلمه به شکل مخروطی در بیاورید و حرارت را کم کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید تا برنج خوب دم بکشد.
طرز تهیه کته روش دوم
برنج خیس خورده را در قابلمه بریزید و اون رو طوری از آب پرمیکنیم که به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج بایسته.
دقت کنین که سایز قابلمه رو متناسب با مقدار برنج انتخاب کنین چون در صورتی که زیادی بزرگ باشه این حجم آب هم برای کته شدن برنج زیاد میشه و برنجتون وا میره و شفته میشه
نمک و نیمی از روغن را در برنج بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. برنجتون انقدر باید بجوشه که آبش رو بکشه البته نه بقدری که خشک بشه باید طوری باشه که وقتی با قاشق برنج رو کنار میزنین فقط کمی ته قابلمه آب باشه خیلی خیلی کم. در کل این مدت باید حواستون به برنج باشه چون معمولا برنج بین ۱۰ دقیقه تا یک ربع به این شکل میرسه. بعد آن را در وسط جمع کنید مانند دم گذاشتن برنج.
مقداری روغن روی برنج بریزید و در آن دمکنی قرار بدهید و بعد زیر آن را خیلی کم کنید.
بعد از حدود ۳۰ دقیقه برنج کته آماده است. قبل از سرو مقدار باقی مانده روغن را روی برنج کته بریزید و در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
نکته ها:
- هنگام پخت برنج کته بهتر است اصلا آن را هم نزنید.
-
برای پخت برنج کته بهتر است از برنج های ایرانی استفاده کنید.
-
اگر از برنج های دانه بلند استفاده می کنید آن را بیشتر خیس کنید.
-
اگر میزان آب برنج بیشتر شود برنج شما له می شود.می توانید از برنج های نیم دانه هم استفاده کنید اما آب آن باید کمتر باشد زیرا برنج زودتر می پزد.
3&4
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.